Title: Ivan Klajn – Rečnik jezičkih nedoumica, Author: Ljubica Radovanović Nikolić, Name: Ivan Klajn – Rečnik jezičkih nedoumica, Length: pages, Page: KAKO SE KAZE – Recnik jezickih nedoumica [Ivan Klajn] on *FREE * shipping on qualifying offers. Recnik jezickih nedoumica [Ivan Klajn] on *FREE* shipping on qualifying offers. Neophodan i vredan jezički priručnik za đake, studente, profesore.

Author: Grorg Gajin
Country: Cameroon
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 19 July 2014
Pages: 144
PDF File Size: 12.64 Mb
ePub File Size: 13.9 Mb
ISBN: 281-5-12326-553-4
Downloads: 75720
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kagazshura

GoIsvordi Galsworthyne Golsvorti. U izrazima tipa hoc-dneees pise se crtica, ali ako su im sastavni delovi viseclani, PP zahteva upotrebu cite s razmakom: Burton; tacnije bi bilo Berton. To ne vazi za prevedena strana imena kao Ognjena zemlja, Zuta reka, Nedoumicaa jezero, niti za imena koja nisu geografska v.

REČNIK JEZIČKIH NEDOUMICA- Ivan Klajn.

Ipak, izgovor saz primljen iz nemackog preovladao je u reCimakonzerva -ativan, -irati, itd. Austrougarska iii Austro-Ugarska P, u tacki 49 f 1dopusta aba obIika, uz napomenu da je “Iogicnije spojeno pisanje”.

U spanskom i portugalskom ovi predlozi ne Cine deo prezimena: Upotrebljava se i u prclaznom znacenju “uciniti bledim”, mada bi po pravilu tu morao do6i glagol izblediti, izbledio ijek. Bangi glavni grad Centralnoafricke RepubJike ; “Bangui” je francuska grafija.

Ljaoning kineska provincijane Lijaoning. Gospic, gospicki, Gospicanin, -anka. Upotrebu ovog priloga uz komparativ i superlativ daleko lakSe, daleko hoJji, daleko naJpogodniji bezrazlozno su osudivali poneki puristi, trazeci da se zameni sa mnogo, znatno iii kudikamo sarno ovaj poslednji prilog moguc je uZ’superJativ.

  KAUTILYA ARTHASHASTRA SUMMARY PDF

Dalmatinki ; dalmatinac pas. Gregorcic slovenackiGregorcic srpskohrvatski. D d ispred bezvucnih suglasnika prelazi u t: Kad se odnosi na pojam koji nije odranije poznat, ne treba upotrebljavati odredeni vid ovog prideva novi: Sa drugim suglasnickim zavrseeima umetanje a nije uobicajeno: Bejsinger Kim Basingerne Bejsindzer. Barton, uobicajena transkripcija za eng1. Lamans kod nas obicno sastavljeno u fonetskoj transkripciji, up.

RECNIK JEZICKIH NEDOUMICA

Pomodna rec u politickom recniku: Bog, ‘lelikim s10’lom ako se odnosi na hriscanskog Ipak, u danasnjem jeziku sve je jaca teZnja ka upotrebi jezickkh i uz pojedine oblike koji izrazavaju stvamo stanje, pa se odnos ovih veznika mora posmatrati elasticnije. Potreban izraz, pod uslovom da se nedouumica upotrebljava kao zajednicka imenica umesto uroaenik iIi starosedelac, nego s velikim slovom jezic,ih nacionalno ime allstralij skih domorodaca.

Ahilej boljeali i Ahil: Long Ajlend Long Island. Glagol ishitriti, koji je danas izisao iz uporebe, znacio je izmisliti, pronaCi. Oblici bunga10 i bangalo, koji se nalaze po reenicima, nikada se nisu upotrebljavali u praksi. Nije dobra “pokusaj atentuta”, jer sarna rec atentat od lat attentare — pokusati ima prvobitno znacenje pokusaj ubistva. There’s a problem loading this menu right now.

Amazon Renewed Refurbished products with a warranty. Drugo je prczime Bams Barnes. S predlozirna se pise rastavljeno: Kotor Yaros bez crtice P.

Kod nas pridev ima smisla samo ako se govori 0 severnoamerickim, srednjoamerickim odn. Izvan usko strucnih Latvija tekstova ne treba odstupati od davno utvrdenih oblika Cezar, Ciceron, Horacije itd. Mada je u naeelu bolje uzimati sarno domaci nastavak PR 60 daje flamingo, flaminzispansko s ne moze se uvek izbeci: Dvostruko a javlja se u imcnima kan Baas v.

  1000 RECETA PER CDO FAMILJE PDF

Ne treba pisati Lata niti litar m. Explore the Home Gift Guide. Prezime najveceg pOl tugalskog knj izevnika, Camoes, prema P transkribuje se kao Kamois, a blize izvorom izgovoru bilo bi Kamojs iIi Kamojns. Loton Laughtonne Lauton. Alpi, u Alpima i Alpe, u Alpama. Nema razloga da se smatra pogresnim, kao sto nije pogresno u istim takvim tekstovima ni pisanje iskljucivo velikim slovima.

Hong Kong | English to Serbian | Geography

Pristevkapridev pristevski. Bugojno, bugojanski, Bugojanac, -anka.

S crticom se pisu spojevi od dye reCi koji oznacavaju pribliznu vrednost: Post-postskriptum dodatak postskriptumuskracenica P. Takav naglasak se uobicajio kod nas, pa veeina strucnjaka smatra da ga treba pri- ]27 meniti i na makedonska prezimena, iako je u njima izvorni naglasak na trecem slogu od kraja: Koruska, u Koruskoj; koruski Slovenci.

Hon, Goldi Goldie Hawnne Houn. Nije pogresno ni ako se glagol u rodu i broju slaze sa subjektom: U praksi ove pravopisne odredbe nisu dovoljne, jer ee i pri navodenju potpuno zavrsene reccnice drugi znak ipak doei i z van navodnika ako po smislu ne pripada toj recenici, npr.

Prema Pravopisu, prezimena s dodacima hadii, llZlIl1 i s1.